середу, 5 жовтня 2016 р.

Scratch з нуля. Початок.

Сьогодні хочу розпочати серію постів по вивченню середовища Scratch.
У цій серії хочу представити власне бачення на послідовність викладання матеріалу. Розпочну з того як би я розпочинав знайомство у 2 класі і до....(НЕ Вам набридло). Звичайно тут буде багато матеріалу який буде у тій чи іншій мірі схожий на той, що уже колись десь публікувався у мережі Інтернет чи можливо. Тому я наперед прошу вибачення у потенційних авторів якщо раптом вони побачать свою роботу на сторінках цього блогу. В свою чергу я буду намагатися публікувати джерела звідки буду черпати інформацію для статей. Сподіваюсь, що Вам сподобається.


З чого почати?

А почати варто з фрази з Wikipedia про те, що Scratch це середовище чи програма у якій за допомогою спеціальних команд можна створювати мультики, ігри, тренажери. А найголовніше те, що працюючи над вищезгаданими речами ми вчитимемось складати програми. Ми вивчатимемо програмування. Ми станемо програмістами. І нехай наші програми не будуть такими ж яскравими як Portal 2 - ми навчимося найголовнішому - думати як комп’ютер, а значить навчимося спілкуватися з ним даючи йому правильні команди. І якщо він нас зрозуміє, ми побачимо на екрані мультик, постріляємо космічних привидів, порибалимо у морі чи навчимося користуватися віртуальним транспортиром. Тому давайте знайомитись з  Scratch.

Знайомимось з  домівкою Scratch

Розпочати наше знайомство потрібно з офіційного сайту Scratch. А щоб воно проходило зрозуміліше, прокрутіть сторінку сайту донизу та оберіть там зручну для вас мову. Я звичайно ж я обрав українську.
Підніміть очі догори екрану та знайдіть там слово "Створити".  Клацнувши по ньому Ви потрапите до онлайн-версії Scratch у якій можна починати створювати свої "програми". Або можна завантажити оффлайн-версію середовища v 1.4 або оффлайн-версію v 2.0 
Пам’ятайте, що онлайн-версія - це друга версія Scratch і описана тут оффланй-версія  1.4 не зовсім сумісна з другою версією. Творіння з версії 2.0 не будуть працювати у версії 1.4. Але те, що Ви створите у версії 1.4 - буде працювати у 2.0. 
До речі більшість майбутніх постів буде присвячена версії 1.4. Але це не завадить нам йти до поставленої мети.
Отож оберіть для себе середовище та перепочиньте. 
Далі буде...


Немає коментарів:

Дописати коментар