пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Вимірюємо кути транспортиром у Scratch

Привіт! Сьогодні хочу продемонструвати маленький проект-тренажер у якому можна потренуватись вимірювати кути за допомогою транспортира. Тренажер буде корисний п’ятикласникам та усім тим хто призабув як вимірюються кути. А ще звичайно ж вчителям інформатики та математики для своїх уроків. Як завжди тренажер нескінченний. Успіхів!

Як працює тренажер?

Після запуску Вам потрібно ввести число, що відповідатиме кількості секунд які Ви будете вимірювати кут. Коли закінчиться час введіть число, що відповідає градусній мірі кута. Тренажер спрощений, але надалі будемо ускладнювати його можливості.

Як вимірювати кути?

Для вимірювання кутів підведіть червону цятку (початок відліку транспортира) до вершини кута. При цьому зверніть увагу, що одна сторона кута вже співпадає з стороною транспортира (це Вам маленьке полегшення від мене). Інша сторона побудованого кута вкаже Вам на значення на транспортирі. Це й буде відповіддю. Подивіться приклад на малюнку нижче.

Як рухати транспортир?

Транспортир можна рухати мишкою (у версії 1.4), або клавішами керування курсором. Якщо Вам не вистачило часу - не біда. Навіть в режимі очікування відповіді клацінть мишкою по транспортиру та стрілочками з максимальною точністю виставте центр транспортира у вершину кута.

Сам проект можна побачити на офіційній сторінці Scratch

Сподобався проект? Вимкніть AdBlock та клацніть по рекламі  у правій колонці.
Дякую за цікавість до моєї роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар