понеділок, 12 вересня 2016 р.

Готуємось програмувати у 8 класі або коротко про Lazarus

Цей пост для восьмикласників 2016-2017 навчального року та вчителів які викладають інформатику у них. У цьому навчальному році учні 8 класу будуть починають вивчати основи алгоритмізації та програмування, але цього разу все по справжньому. Справжня мова програмування, справжні завдання інколи навіть ті які мають цілком практичне застосування. У більшості підручників автори пропонують використовувати для навчання середовище Lazarus. Тому сьогодні про нього і поговоримо.



Що це?
Lazarus - середовище розробки програмного забезпечення для компілятора Free Pascal. 
Під середовищем ми розуміємо програму, що складається з декількох вікон кожне з яких має своє призначення. З цими вікнами ми познайомимось пізніше.

Де взяти?
Щоб завантажити Lazarus перейдіть сюди. Якщо у Вас ОС Windows то можете відразу клацнути кнопку Download Now або ж Other, щоб вибрати потрібну ОС. Завантаження відбувається автоматично з ресурсу sourceforge.net.

Втановлення
Встановлення проходить просто. "Клацаємо увесь час кнопку "Далі" або "Далее" або "Next" в залежності від мови встановлення. За замовчуванням програма буде встановлена в кореневий каталог диску C.

Перший запуск
Після запуску можна змінити мову середовища. Для цього натискаємо комбінацію Shift+Ctrl+O
Та у відповідних пунктах (виділено зеленим) обираємо мову середовища.

На цьому все. Далі будемо знайомитись із Середовищем.






Немає коментарів:

Дописати коментар